Data Engineering

Van bron tot rapport en terug.

Van bron tot rapport en terug

Wanneer de organisatie besloten heeft om datagedreven te werken, is het belangrijk dat alle systemen met elkaar integreren. Een geoliede communicatie tussen analyse-uitkomsten en bronsystemen vormt de sleutel tot succes. Daarnaast is het van belang dat de data op een centrale plek binnen de organisatie benaderbaar zijn.

Waarom

Wanneer een besluit genomen is, is het wel zo handig als je de uitwerking ervan snel terug kunt vinden. Zo wordt het mogelijk om beter te anticiperen op gebeurtenissen, vooral omdat er al informatie beschikbaar is over het traject van besluit tot gevolg. Hierdoor wordt het automatiseren van processen nog eenvoudiger en heeft de organisatie het vaak bij het rechte eind.

Wat

Inzichten zijn belangrijk, want daar kan de organisatie op sturen en besluiten op afstemmen. Des te belangrijker is het om de inzichten en besluiten weer terug te stoppen in de organisatie in de vorm van data. Zo wordt de organisatie niet alleen intelligent, maar ook zelflerend. Integreer data in de organisatie om informatie-uitwisseling te vereenvoudigen en herbruikbaar te maken. Zo ontstaat feedback naar de databronnen.

Hoe

Novalinq maakt gebruik van datalake-implementatie. Het data lake kent in ieder geval drie lagen. De ruwe zone, de geaggregeerde zone en de analytische zone. Daarnaast kijken we altijd goed en kritisch naar wat jouw organisatie verder nog nodig heeft om in alle informatiebehoeften te voorzien.

Van bron naar data-integratie met Novalinq

Wil je data gaan verzamelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je al een eind op weg en wil je hulp bij het monitoren van je processen en het bewaken van de kwaliteit? Of heb je het gevoel dat de data die je verzamelt niet optimaal bijdraagt aan het behalen van je doelstellingen?

Novalinq helpt je op een gestructureerde manier relevante en betrouwbare data te verzamelen.

Interesse?

Of je nu al een hele datastrategie hebt staan, of dat je nog moet starten, wij denken graag met je mee in het realiseren van een datagedreven organisatie. Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen snel contact met je op.
Bedankt voor het invullen! We bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Novalinq. Kickstart je data.

Ontdek hoe wij waarde toevoegen met de overvloed aan digitale informatie.

Wij kickstarten, adviseren, bieden ondersteuning of nemen een data project van A tot Z voor je uit handen. Met data science management helpen wij het fundament van je dataprocessen op orde te brengen en te borgen.

Wil je zelf leren hoe je meer waarde uit je data haalt? Dan verzorgen we opleidingen of op maat gemaakte leertrajecten voor jou, je team of hele organisatie.