Big Data inspiratiedag

Wij starten met big data.

Opleidingsinformatie

Startdatum

in overleg

Duur

1 dag

Investering

€ 3.950,-

Lestijden

9:30 - 16:30

Locatie

in overleg

Opleidingsdagen

overdag

Big Data inspiratiedag

De mogelijkheden die er liggen om data te analyseren, gebaseerd op nieuwe technieken, geven organisaties grote kansen. Om gebruik te maken van deze kansen is echter kennis en kunde nodig van een nieuw vakgebied. Dit noemen we big data analytics, inmiddels een verzamelnaam voor alle soorten analyses op interne en externe databronnen. 

Teams binnen een organisatie willen graag starten met big data analytics, maar hebben nog weinig ervaring. Vragen die veelal gesteld worden zijn: Hoe pakken we dit aan? Wie gaan we erbij betrekken? Kunnen we  zomaar starten? Kan er worden gestart met de huidige data architectuur? Hebben we externe partijen nodig?

Het doel van de inspiratiedag is om te ervaren en te leren wat er mogelijk is met big data analytics. Tijdens de dag kunnen we niet alle facetten van Big Data aan de orde laten komen. We kunnen wel ervaren wat mogelijk is. Op basis van deze ervaring en de kennis kunnen we de mogelijkheden van Big Data gericht inzetten.

De Big Data inspiratiedag duurt één dag en is bedoeld om in een korte tijd ideeën te verkennen met een groep hoe Big Data Analytics toegepast kan worden in het dagelijkse werk van een team of afdeling.

Het proces van leren en ervaren bestaat uit drie onderdelen:
  1. Waarnemen en leren: maak kennis met de mogelijkheden, de technieken en toepassingen van big data analytics.
  2. Verbinden: pas het geleerde toe en combineer dit met de kansen en mogelijkheden. Denk hierbij aan het vormen en delen van ideeën, quick wins ontdekken , innovatieve mogelijkheden zien.
  3. Creëren: maak de ideeën concreet. Dit gebeurd per groep om vanuit de ideeën een prototype te maken, deze in stappen uit te werken en deze stappen in een presentatie vorm te geven.
Meer opleidingsinformatie?
brochure aanvragen
Wat is Big Data?

Big Data mogelijkheden

Innovatie sessie

Uitwerken van ideeën

Presenteren van innovatieve ideeën

Startdata

No items found.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modulen.

Inhoud inspiratiedag

Big Data Proces

Het proces is de backbone van het Big Data traject. Het Big data proces zorgt ervoor dat alle fases die nodig zijn om een goede Big Data analyse vorm te geven, worden uitgevoerd en bewaakt.Belangrijk hierbij is dat er een goed balans ontstaat tussen de verschillende onderdelen en de juiste combinaties worden gemaakt, zodat er een betrouwbaar resultaat ontstaat.

> Je leert tijdens deze dag hoe een Big Data Proces er uit ziet, en je gaat dit zelf toepassen.

Big Data Analytics

De analyse is het onderdeel waarin we data splitsen en analyseren om overzicht en inzicht te krijgen in de data. Dit onderdeel vereist veel experimenteren en onderzoeken om tot de juiste modellen en analyses te komen.  

> Je gaat zelf een analyse ontwerpen.

Big Data Presentatie

Bij de presentatie is het belangrijk om op de juiste wijze de uitkomsten van de analyses te tonen en toegankelijk te maken voor je publiek. Met een goede presentatie staat of valt het hele traject.

De presentatie is een combinatie van twee onderdelen, die ook de uitkomst van dit onderdeel zijn:

1. Analyse overzichten, om snel inzichten te krijgen in de informatie

2. Predictive modellen, dit zijn modellen die voorspellingen geven.

> Je gaat zelf bekijken welke presentaties het beste gebruikt kunnen worden voor je prototype.

Wat wordt mijn rol in de toekomst?

Big Data Analytics is voor(bijna) iedereen toepasbaar, maar het zal wel een verandering geven in de functie en rol die je nu uitvoert.

> Welke kansen liggen er voor mij als de nieuwe ideeën worden uitgevoerd?

Methodiek

Het doel van de innovatie pilot is om te leren en te ervaren wat er mogelijk is met Big Data Analytics. Tijdens dit traject kunnen we niet alle facetten van Big Data aan de orde laten komen. We kunnen wél ervaren wat er mogelijk is. Op basis van deze ervaring en de kennis kunnen we de mogelijkheden van Big Data gericht inzetten.

Het proces van leren en ervaren bestaat uit drie onderdelen:

1. Waarnemen en leren

2. Verbinden

3. Creëren

Waarnemen en leren

Hier gaat het om het leren van de mogelijkheden, de technieken en toepassingen van Big Data.

> De deelnemers leren in een plenaire sessie:

1. De basis van een Big Data analytics architectuur

2. Het Big Data Analytics Proces

3. De mogelijkheden van analyses en voorspellingen

Verbinden

Hier gaat het om het toepassen van wat we geleerd hebben en dit combineren met de kansen en mogelijkheden. Zoals het vormen en delen van ideeën, quick wins ontdekken, innovatieve mogelijkheden zien. 

> De deelnemers gaan in groepen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Het doel is om per groep één of twee ideeën in beeld te krijgen.

Creëren

Hier gaat het om het concreet maken van ideeën. Dit doen we door per groep vanuit de ideeën een prototype te maken, deze in stappen uit te werken en vorm te geven in een presentatie.

> De presentaties worden plenair gegeven. Na de presentatie wordt het beste prototype gekozen.

Beoordelingscriteria

Het beoordelen van de prototypes gebeurd vanuit vier perspectieven. Ieder perspectief heeft een waarde. Het ene perspectief is belangrijker dan het andere, maar alle perspectieven spelen een rol en beïnvloeden elkaar.

1. Techniek

2. Ethiek

3. Ontwikkeling

4. Innovatie

Techniek

Alle zaken die we realiseren bekijken we vanuit de technische haalbaarheid. Het gaat hierbij om de juiste tools, de juiste bestanden, de juiste hardware, etc.

Ethiek

Ethiek is het tegengestelde van techniek. De concrete producten en tools zijn niet belangrijk, maar slechts ondersteunend om het doel te bereiken.

> Wat is het doel wat we willen bereiken?

> Wat is toegestaan vanuit GDPR en privacy?

> Wat is niet gewenst?

Efficiency

Dit perspectief richt zich op de huidige ontwikkelingen.

Wat is niet gewenst?

> Wat kunnen we er nu concreet mee?

> Zijn er quick-wins?

> Kunnen we een goede business case maken?

Innovatie

Dit perspectief richt zich op de kansen en mogelijkheden die we in de toekomst zien.

Het gaat hier om de mogelijkheden op de langere termijn. Er zijn geen quick wins, maar wel lange termijn innovaties.

Extra informatie

Voor dit traject zijn minimaal 8 deelnemers nodig. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de Big Data inspiratiedag.

Het doel van dit maatwerk traject is om inzicht te krijgen in de wereld van data, te verkennen waar je nu staat als team en om kennis te verkrijgen over de mogelijkheden van Big Data. Je gaat in een korte tijd ideeën verkennen hoe Big Data Analytics toegepast kan worden in het dagelijkse werk.

Voor wie is de Big Data inspiratiedag geschikt?

Dit maatwerktraject is bedoeld voor teams en organisaties die met elkaar de kansen en mogelijkheden van Big Data Analytics die willen verkennen.

Twijfel je of dit traject bij jouw team of organsiatie past? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, dan kunnen wij je van advies voorzien!

Veel gestelde vragen

Welke corona maatregelen hanteren jullie?

Wij stellen jouw veiligheid en gezondheid en die van onze docenten en medewerkers altijd voorop. We volgen hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid en het NRTO brancheprotocol.

Het overzicht van onze maatregelen vind je via deze link.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een opleiding?

Inschrijven voor een opleiding doe je door naar de opleiding van jouw keuze te gaan en op de knop 'schrijf je in' te klikken. Hier kan je het inschrijfformulier invullen, waarna wij jouw inschrijving per mail zullen bevestigen.

Wat zijn de lestijden van de opleidingen?

Onze opleidingen worden overdag gegeven en duren van 9:30 tot 16:30.

Wordt er gezorgd voor lunch tijdens de opleiding?

De prijs van een opleiding is inclusief lunch, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de pauzes.

Waar vindt de opleiding plaats?

Onze opleidingen worden gegeven op Basecamp te Haarlem. Je kan vrij parkeren op het terrein. Als je met het openbaar vervoer komt dan is het 9 minuten lopen vanaf het station Haarlem.

Welk opleidingsniveau hebben de opleidingen?

Onze opleidingen zijn geschikt voor personen met een werk- en denkniveau op HBO/HBO+.

Kunnen jullie ook opleidingen bij ons op locatie geven?

Jazeker! Het is zeker mogelijk om een opleiding bij jou op locatie te geven. Tijdens zo’n opleiding bij jou krijg je persoonlijke en intensieve begeleiding van onze ervaren docent. Klik hier voor meer informatie over een incompany opleiding.

Ik heb een andere vraag.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 085-060 55 34 of via info@novalinq.com. Wij beantwoorden graag je vraag. Een bericht sturen via whatsapp kan natuurlijk ook.

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Blijf op de hoogte

Wij houden je graag op de hoogte van ons opleidingenaanbod, geven je tips en delen onze beste blogs met je.

Bedankt voor je aanmelding!
Er is iets fout gegaan.

Alle online trainingen en opleidingen

Data Science opleidingen in Python en R voor beginners tot aan expert, data management opleidingen en data visualisatie trainingen in PowerBI.